Футболните запалянковци ще трябва да са на две седалки един от друг на трибуните по време на мачовете. Това се очаква да бъде вписано в предстояща заповед на Министерството на здравеопазването, свързана с новите мерки срещу коронавируса.

Представители на министерството са обсъдили темата заедно със свои колеги от министерството на спорта и от Българския футболен съюз.

Тази част от заповедта съвпада с досегашните, които важаха за спортни събития. Сега се обсъжда в секторите без седалки изобщо да не бъде допускана публика.

"Привържениците ще имат достъп до стадионите само срещу представянето на билети, пропуски или покани. Свободно влизане няма да се допуска. Сред предложенията е и феновете да влизат най-късно 15 минути преди началния час на футболната среща, а пропускателният режим да бъде организиран при спазването на дистанция от минимум 2 метра. Носенето на предпазни маски от момента на влизане на стадиона до напускането му остава задължително", се казва в съобщението на Министерството на здравеопазването, като се очаква публикуването на заповедта.

Предишното правителство няколко пъти въвежда мерки с различна строгост за спортните събития. Във времето се видя, че на немалко места те не се спазват, като последствия за отборите не е имало извън глобата на ЦСКА от УЕФА след мача с "Клуж" от групите на Лига Европа миналата есен.

Дневник