"Ботев" (Пловдив) победи с 3:1 "Левски" и излезе начело в Първа лига. "Канарчетата" стигнаха до успеха с голове на Тодор Неделев от дузпа, Антоан Бароан и автогол на Симеон Славчев, а за сините точен беше Радослав Цонев от наказателен удар.

С успеха "Ботев" събра десет точки и е на върха. Сините допуснаха четвърто поражение от пет мача и остават в дъното.

Мачът беше вълнуващ, като няколко пъти се стигна до намесата на системата за видеоповторенията (VAR).

Отборът от Пловдив вкара в 12-ата минута след грешка в защитата на "Левски". Рада Рабей изпревари отбраната на сините, Николай Михайлов спаси, а Бароан стигна пръв до топката и отбеляза. След видеопреглед гол не беше зачетен заради засада.

Домакините владееха повече топката, а най-добрата възможност за "Левски" беше пред Христос Шелис, който след разбъркване в наказателното поле се оказа пред вратата, но прати топката встрани.

В последните секунди на първата част "Ботев" получи дузпа за нарушение на Патрик-Габриел Галчев срещу Бароан. Положението беше прегледано чрез системата VAR, а футболистът на сините получи червен картон. Неделев изпълни точно и даде преднина на отбора си.

В началото на втората част Георги Аргилашки спаси след мощен удар на Мартин Петков.

Последваха няколко удара към вратата на Михайлов, но без резултат. В 65-ата минута след центриране от ляво се стигна до автогол на Славчев, който удари топката с глава, докато опитваше да се справи с Атанас Илиев.

В 71-ата минута се стигна до нов видеопреглед за положение, при което футболистите на "Ботев" искаха дузпа, но този път беше преценено, че нарушение няма. Малко по-късно Димитър Тонев подаде отляво и Бароан засече във вратата на Михайлов.

"Левски" намали в 80-ата минута след точно изпълнена дузпа от Радослав Цонев. Наказателният удар беше даден, след като Здравко Димитров се справи с двама играчи на "Ботев" и беше спънат.


Дневник