Женският национален отбор по волейбол постигна втора победа на европейското първенство. В зала "Колодрума" в Пловдив тимът на Иван Петков спечели с 3:0 (25:12, 25:19, 25:21) срещу Испания в мач от група В. С успеха волейболистките си осигуриха място на осминафиналите.

Българският отбор надигра напълно съперника си. Волейболистките показаха добра игра в атака и в защита в първия гейм, в който дадоха само 12 точки на Испания. Във втория българският тим допусна повече грешки, но въпреки това спечели, отново благодарение на разнообразната игра в атака.

Една от основните състезателки - Елица Василева, получи лека травма в бедрото във втория гейм, но ще може да играе в следващия мач на тима срещу Германия. На мястото на Василева в игра влезе Ева Янева, за която това беше първи мач за националния отбор след 4-годишно прекъсване.

"Целта беше да победим, сега започваме да мислим за следващия мач. Спечелихме мачовете с отборите, които са под нашето ниво - Гърция и Испания, но имаме уважение към всички", каза селекционерът Иван Петков.

Емилия Димитрова беше най-резултатна за успеха с 13 точки, а Гергана Димитрова добави осем. За Испания Мария Сегура Пайерес отбеляза девет точки.

В следващия мач от групата утре от 19.00 ч. България ще срещне Германия.

Дневник