Женският национален отбор по волейбол допусна първа загуба на европейското първенство. В третия си мач от група В в зала "Колодрума" в Пловдив тимът на Иван Петков загуби с 2:3 (23:25, 25:16, 21:25, 25:18, 10:15) от Германия.

Първият гейм беше равностоен. В края му обаче българският тим допусна повече грешки, а съперникът се възползва и спечели с 25:23. Във втория волейболистките започнаха да играят доста по-силно. Българският тим се справяше добре в атака и изпълняваше силен сервис, с който затрудни посрещането на Германия. Тимът на Иван Петков затвори гейма с убедителното 25:16.

Началото на следващата част обаче беше различно, а Германия поведе с 4 точки. Българският тим успя да изравни, но със серия от три поредни точки Германия поведе отново и в крайна сметка взе гейма. Със силна игра в атака България спечели четвъртата част и вкара мача в решителен тайбрек.

В началото на тайбрека българските волейболистки отново допуснаха грешки, които доведоха до аванс от три точки за съперника. Посрещането на България отново не беше на ниво, а Германия поведе с 8:3, а впоследствие защити преднината си и спечели тайбрека.

Гергана Димитрова беше най-резултатна с 19 точки, а Емилия Димитрова добави 18. За Германия Луиза Липман отбеляза 18.

"Натискаха ни много със сервис, но ние имахме страхотна атака. Много леки топки паднаха в нашето игрище. Момичетата се раздадоха, показаха воля в трудни моменти. Малко съм разочарован, но съм доволен от някои неща в играта. Съжалявам за ситуациите, за които бяхме подготвени, но не успяхме да се справим", коментира селекционерът Иван Петков.

Следващият мач на България е срещу Чехия във вторник от 20.30 ч.

Дневник