Челси" победи с 2:0 "Арсенал" като гост във втория кръг на Висшата лига. "Сините" стигнаха до успеха с голове на новото попълнение Ромелу Лукаку и Рийс Джеймс. Белгийският нападател изигра много силен мач за "Челси" в повторния си дебют за тима след трансфера за 115 млн. евро.

"Челси" поведе още в 15-ата минута след добра атака. Рийс Джеймс бе изведен вдясно и подаде на Лукаку, който се разписа отблизо. Новият нападател на сините можеше да вкара втори гол малко след това, но не уцели вратата. "Челси" контролираше мача, а в 35-ата минута стигна до втори гол след нова добра атака. Джеймс отново бе оставен сам в наказателното поле и отбеляза с добър удар.

След почивката Букайо Сака от "Арсенал" стреля опасно, но вратарят на сините Едуар Менди спаси. Малко по-късно Роб Холдинг пропусна да намали изоставането на домакините, след като не уцели вратата отблизо. Пиер-Емерик Обамеянг също имаше възможност, но стреля право в Менди.

Лукаку можеше да отбележи втори гол, но вратарят Бернд Лено спаси удара му с глава. Малко преди края на мача вратарят на "Арсенал" се справи и с изстрел на Кай Хаверц.

Дневник