Двубоят от елита на френския футбол между "Ница" и "Олимпик" (Марсилия) беше прекратен в 75-ата минута заради нахлуване на запалянковци на терена.

До напрежението се стигна след хвърлени предмети към Димитри Пайе от гостите в момент, когато опитваше да изпълни ъглов удар. Недоволен, той хвърли бутилка обратно към трибуните. Това усили вълненията сред привържениците и десетки запалянковци нахлуха на терена.

Двата отбора се прибраха в тунела, като по-късно футболистите на "Ница" се върнаха на терена, но тези на "Олимпик" - не.

Президентът на домакините Жан-Пиер Ривер призова по уредбата привържениците да се успокоят. Президентът на "Олимпик" Пабло Лонгирия заяви, че клубът е решил да не продължи мача, въпреки че призивът е бил това да стане.

"Лигата искаше мачът да продължи, но ние решихме да не го правим, защото сигурността на футболистите ни не беше осигурена. Това става за втори път - вече го преживяхме в Монпелие, където решихме да доиграем мача. Станалото сега е неприемливо. Трябва да го оценим като прецедент във френския футбол и затова избрахме да се върнем в Марсилия", каза Лонгория.

Дневник