Футболистът на "Пирин" Станислав Манолев беше обвинен от ЦСКА, че е отправил расистки обиди към Амос Юга. Бившият национал получи червен картон в края на първото полувреме, а при напускането на терена се получи напрежение заради недоволство от страна на полузащитника на червените.

"След червения картон той започна да обижда Тибо Вион, който беше на земята. Аз само му казах: "Вече приключи. Нека продължаваме." Той явно беше ядосан и ме нарече "маймуна". Аз се ядосах и го попитах какво каза, а той го повтори още два-три пъти и го каза ясно. Мисля, че всички длъжностни лица чуха", каза Юга.

"Разбрах, че това е известен футболист, с опит в чужбина, играл в сериозни отбори и е недопустимо да обижда на расова основа. Смятам, че има Господ, който да определи кое е правилно и кое не", добави полузащитникът на ЦСКА.

Треньорът на червените Стойчо Младенов заяви, че е крайно разочарован от Манолев. "Не трябва да се преминава границата, защото отиваме в зоната на забранените неща, а той точно това направи. Говоря за расизъм. Тук нямаме маймуни на терена, нито нещо по-различно от белите хора. Това е доста осъдително и неприятно за коментиране. Споменавам го, защото чух и видях какво стана. Нужно ли е да става? Това е една игра и спортсменството трябва да бъде на първо място."

"Всеки отбор иска да побеждава, но не мога да кажа, че ми е приятно да чувам подобни неща по адрес на наш футболист. Това е непристойно поведение, липса на култура и възпитание", каза Младенов.

Дневник

 

 

 

 

Треньорът на "Пирин" Уорън Фийни смята, че Манолев е бил изгонен несправедливо. "Станислав просто тичаше. Няма футболист в света, който да не ползва ръцете си, докато тича. Това е разочароващо, защото червеният картон преобърна мача."