Президентът на "Байерн" Херберт Хайнер заяви, че му е трудно да разбере как ПСЖ отговаря на финансовия феърплей на УЕФА със селекцията си през лятото. По думите му германският клуб ще "погледне отблизо" дали правилата се спазват.

Френският клуб привлече Лионел Меси, който не успя да подпише нов договор с "Барселона". Преди него ПСЖ взе без трансферна сума още Серхио Рамос, Джанлуиджи Донарума и Жорджиньо Вайналдум, но и тримата са със заплати между десет и 15 млн. евро според медиите. Ашраф Хакими пък беше привлечен за 60 млн. от "Интер", като неговата заплата също е 10 млн. евро годишно.

"Още се опитвам да разбера как това отговаря на финансовия феърплей. ПСЖ подобрява отбора си, но ще погледнем отблизо как това може да бъде съгласувано с правилата на УЕФА. Ние ги спазваме и очаквам другите клубове да правят същото", каза Хайнер пред "Шпорт Билд".

Според него заплатите на новите футболисти в Париж са прекалено големи.

"Не искам да прибързвам с оценките, но политиката им за покупки вече е огромна. Не говорим за трансферните суми, а за заплатите. Когато чуя, че Меси получава 40 млн. евро нето, това е 80 млн. евро бруто. Освен това имат Хакими, Рамос, Донарума - много се събира", каза още Хайнер.

Баварците започнаха сезона с равенство с "Борусия" (Мьонхенгладбах), а в неделя стигнаха до трудна победа с 3:2 срещу "Кьолн". Хайнер защити новия треньор Юлиан Нагелсман, който е критикуван заради представянето на тима и заяви, че наставникът "категорично" ще изпълни петгодишния си договор с тима.

Президентът на "Байерн" се надява Роберт Левандовски да остане в тима, въпреки че миналата седмица се появиха твърдения, че полякът иска ново предизвикателство. Попитан дали тимът ще се опита да привлече голмайстора на "Борусия" (Дортмунд) Ерлинг Холанд, Хайнер отговори: "Имаме най-добрия нападател в света: Роберт Левандовски. Той е гаранция за голове. Има договор с нас за още две години и се надявам да остане по-дълго. Холанд е отличен футболист, но ние сме много доволни от Роберт. Надявам се да подновим договора му."

"Байерн" ще задържи друг от основните си играчи - Йошуа Кимих, поне още четири години. 26-годишният национал на Германия подписа нов договор до 2025 г.

Дневник