Собственикът на "Левски" Наско Сираков заяви, че е започнал разговори със Станимир Стоилов. Сините търсят треньор след оставката на Живко Миланов.

Бившият бранител си тръгна след поражението с 1:3 от "Ботев" в Пловдив, което беше четвърто от пет мача от началото на сезона.

Сираков посочи, че се е срещнал със Стоилов в Хасково. "Воден от убеждението, че той е единствената опция за излизането на клуба от изключително тежката ситуация, в която се намира, му предложих да се завърне в "Левски" и да помогне на любимия отбор."

Собственикът на сините допълва, че е бил "максимално коректен, открит и честен относно финансовото положение на "ПФК Левски", което към този момент не е добро".

"Споделих убеждението, че именно той е човекът, който може да обедини синята общност и да изведе отбора от кризата, в която се намира. Станимир Стоилов винаги е бил първата ми опция за старши треньор от момента, в който станах мажоритарен собственик на "ПФК Левски". Разговорите ни със Станимир Стоилов ще продължат идните дни", се казва в обръщението на Сираков.

Преди седмица привържениците от организацията "Ултрас Левски" заявиха, че Стоилов е изразил готовност отново да работи в отбора. Под ръководството на треньора преди 15 години "Левски" стана първият български отбор в групите на Шампионската лига и игра четвъртфинал за Купата на УЕФА.

Дневник