Футболистът на "Пирин" Станислав Манолев се извини след скандала в мача с ЦСКА - София (0:1). Бившият национал обаче твърди, че не е отправял расистки обиди към полузащитника на червените Амос Юга.

Полузащитникът на ЦСКА заяви, че няколко пъти бил наречен "маймуна" от Манолев в ситуацията, при която последният получи червен картон в края на първото полувреме.

"Искам да кажа няколко неща относно ситуацията на вчерашния мач - аз не съм расист. Участвал съм и пак бих подкрепил всяка инициатива срещу расизмa. Вчера на терена имаше обиди и агресия. Към мен бяха отправени поне три или четири обидни реплики от другия отбор. Когато получих картона, вървях най-спокойно към скамейката, като чух зад гърба ми подмятания, псувни и провокации. Обърнах се и попитах дали говорят на мен, като отправих една псувня на английски (f**ng wanki), в която няма нищо расистко", написа Манолев във "Фейсбук" (изписването е запазено, както е в оригиналната публикация).

"Ако някой се е обидил или разбрал погрешно моите думи - искам да се извиня. В моята кариера съм работил с хора от всякакви раси и етноси, като имам и много приятели от тях. Живея и възпитавам децата си в толерантност. Пожелавам успех на ЦСКА", добави той.

По късно в понеделник Манолев направи подобно изказване и през страницата на "Пирин" във "Фейсбук". "Не съм искал да обидя никого на расова основа. Ако някой е разбрал погрешно моите думи по време на вчерашната среща, все пак искам да се извиня. Расизмът няма място в спорта и живота".

Въпреки това Юга твърди, че на терена Манолев е казал съвсем друго нещо. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че е разочарован от футболиста на "Пирин".

Дневник