"Лудогорец" може да обърне развоя на битката с "Малмьо" и да се класира за групите на Шампионската лига. Това обяви треньорът на българския отбор Валдас Дамбраускас преди реванша с шведския тим, в който "Лудогорец" трябва да навакса пасив от 0:2.

"Няма как да разкривам какви промени ще правим, вероятно Кирил Десподов ще играе. Тренирахме неща, които да ни помогнат да играем по-добре. Времето беше кратко, но ние сме позитивни и това е най-важното нещо. Вярваме и работим здраво", каза Дамбраускас.

Литовският треньор описа "Малмьо" като изкачване на стръмна височина.

"Разбираме много добре колко тежка задача имаме и колко голяма височина трябва да преодолеем. Но това е резултат, който не е невъзможен за нас, с хората, които ни подкрепят знам, че можем да се справим. Резултатът, с който загубихме, не е невъзможен за наваксване. При 0:2, ако вкараш един гол, става трудно за съперника", коментира Дамбраускас.

Според него, ако "Лудогорец" покаже силните си страни, а не слабостите от мачовете в Швеция, има голям шанс.

"Не усещам напрежение, предпочитам да се наслаждавам на футбола и да живея в настоящето, не да мечтая. Но съм перфекционист в своята работа и искам максималното. Знам, че "Лудогорец" е в период на трансформация, но да играем в плейофния кръг не трябва да бъде максимум за нас", добави още Дамбраускас.

Нападателят Кирил Десподов се завръща в отбора след изтърпяно наказание. Според него "Лудогорец" е тренирал с тактика, която да постави под напрежение "Малмьо".

"Трябва да бъдем по-агресивни, да накараме "Малмьо" да се чувства некомфортно на нашия стадион от самото начало. Резултат 0:2 не е за подценяване, но мога да ви уверя, че "Лудогорец" може да вкара повече от два гола и го е показвал много пъти", коментира Десподов.

Дневник