Женският национален отбор по волейбол на България постигна трета победа на европейското първенство, налагайки се над Чехия с 3:0 (26:24, 25:12, 25:19). Съставът, воден от Иван Петков, успя да се върне на победния път, след като в предишния си двубой загуби от Германия.

Пред около 3000 зрители в зала "Колодрума" в Пловдив българските волейболистки имаха трудности само в първия гейм.

Третата победа гарантира участието на българките в следващата фаза минимум като втори или трети в група В. Съставът е с три успеха и една загуба, а геймовото съотношение е 11:3 и заема втора позиция.

В сряда България ще изиграе последната си среща от групата, тя е от 20.30 часа срещу Полша и може да бъде пряк дуел за първата позиция. Полският тим е с четири успеха от четири срещи и 12:2 гейма.

Иван Петков направи една промяна в обичайния си титулярен състав, като Петя Баракова стартира на поста разпределител вместо Лора Китипова. Това не донесе желания ефект в първата част, като българките стартираха колебливо. Те имаха проблеми в организацията, но след 10-а точка успяха да поведат.

Въпреки това се стигна до няколко обрата в гейма и драма, но с 26:24 българките затвориха гейма.

След това в мача България имаше проблеми единствено при загуба на концентрация и леки колебания на блокада. Най-резултатна в срещата беше Гергана Димитрова, която завърши с 14 точки. По 12 добавиха Елица Василева, Емилия Димитрова и Нася Димитрова.

Дневник