"Лудогорец" не успя да се класира за трети път в историята си в групите на Шампионската лига, въпреки че победи "Малмьо" в мача-реванш от плейофите на турнира. Българският тим се наложи с 2:1 на своя стадион в Разград, но отпадна с общ резултат 2:3.

Антон Недялков в 10-ата и Пиерос Сотириу от дузпа в 60-ата минута бяха точни за "Лудогорец". За "Малмьо" се разписа Велко Бирманчевич в 42-ата минута.

Съставът на Валдас Дамбраускас ще играе в групите на Лига Европа за пета поредна година. Жребият за тази фаза на турнира ще бъде в петък.

"Не ни стигна да вкараме още един гол. Мисля, че дадохме всичко от себе си, играхме фантастично. Когато искаш да победиш, поемаш рискове. Не смятам, че е провал за нас, че не се класирахме. Остава ни да играем в Лига Европа и да стигнем максимално далеч, да се представим добре и да ни уважават като отбор", каза след срещата капитанът Недялков.

Наставникът на българския тим Дамбраускас направи две промени сред титулярите си от първия мач. Кирил Десподов и Вандерсон стартираха от първата минута вместо Бернард Текпетей и Алекс Сантана.

Срещата започна отлично за българския шампион, който успя да поведе още в 10-ата минута. След корнер топката стигна до Антон Недялков и въпреки че първоначално рикошира в него, бранителят се ориентира и я вкара с удар с десния крак.

Ранното попадение не стъписа гостите, които много бързи успяха да изравнят. Сьорен Рикс вкара с техничен диагонален изстрел само шест минути след гола на Недялков. Попадението обаче беше отменено заради засада при развитието на атаката.

Постепенно "Малмьо" успя да пренесе играта в предни позиции и да притъпи първоначалния натиск на "Лудогорец". В средата на първата част беше извършена и по една принудителна промяна в двата тима. За домакините Доминик Янков замени Каули, а "Малмьо" остана без титулярния си страж Далин, който получи травма в крака.

В 42-ата минута гостите от Швеция успяха да изравнят. Велко Бирманчевич, който се разписа и в първия двубой, беше точен от пряк свободен удар. Изстрелът му се отклони леко в стената и изненада Кристиан Кахлина, която позиция и без това не беше оптимална.

Добавеното време на първата част беше доста дълго, като в него "Лудогорец" на ново успя да осъществи натиск. Българският тим обаче стигна до само две разбърквания в наказателното поле.

На почивката Дамбраускас направи нови две промени, той смени колебливия десен бранител Джордан Икоко, както и Стефан Баджи, който имаше жълт картон. Вместо тях влязоха Сисиньо и Сантана.

Още от началните минути българският тим увеличи агресията, опита да пресира "Малмьо" и да предизвика грешка на гостите, които обаче действаха уверено.

В 60-ата минута ситуацията в срещата се обърна отново, като от ситуация пред вратата на "Лудогорец" играта беше спряна и българският шампион получи дузпа. Това стана след намеса на системата за видеоповторения, при която беше забелязана игра с ръка на Чолак при корнер.

Сотириу изчака хладнокръвно и реализира.

След този момент "Малмьо" започна да атакува по-рядко и заигра основно в защита. "Лудогорец" от своя страна бързаше, опита всячески да затрудни гостите, но нямаше и толкова чисти положения. Най-добрият шанс беше при центриране отдясно, когато Десподов и резервата Мавис Чибота се разминаха с топката.

Дневник