Отборите на Йънг Бойс и Бенфика си осигуриха елитен футбол и сериозна финансова печалба през есента. Швейцарците и португалците се присъединиха към Малмьо като първите отбори от плейофите, класирали се за груповата фаза на Шампионската лига, която преспокойно можем да наречем Обетована земя.

Швейцарският шампион повтори представянето си от първия мач с Ференцварош, спечелен у дома с 3:2. Този път петнадесеткратните първенци на алпийската страна триумфираха с този резултат, но в Будапеща, където срещата бе истински трилър.

Гостите поведоха още в петата минута, но преди да се стигне до 30 минути футбол на "Групама Арена", домакините бяха обърнали - 2:1. Гол на спокойствието на Фаснахт за 2:2 в 56-ата минута даде глътка въздух на отбора от Берн, а осем минути след това унгарците останаха с човек по-малко. За да бъда развръзката пълна швейцарците пропуснаха дузпа в 72-ата минута, но в добавеното време все пак стигнаха до още един гол за 3:2.

Така за втори път в историята си Йънг Бойс достига до групите на Шампионската лига.

Бенфика игра близо час с човек по-малко при гостуването си на ПСВ в Айндховен, но успя да устиска 0:0, което бе напълно достатъчно за лисабонските "орли" да елиминират нидерландския си съперник.

Първата среща в португалската столица бе завършила с успех с 2:1 в полза на домакините.

Плейофите продължават в сряда вечер със следните три двубоя:
Брьондби - РБ Залцбург

Динамо (Загреб)- Шериф (Тираспол)

Шахтьор (Донецк) - Монако

Дир.бг