"Манчестър сити" и ПСЖ се събраха в група А на Шампионската лига. Това отреди жребият за тази фаза на надпрервата, изтеглен в Истанбул. Двата тима попаднаха в група А. Двубоят ще противопостави новата звезда на парижани Лионел Меси срещу бившия му треньор от "Барселона" Пеп Гуардиола.

Сблъсъкът между "Сити" и ПСЖ ще бъде повторение на полуфинала от миналия сезон. Тогава "гражданите" отстраниха френския тим, но загубиха във финала от "Челси".

В група А попадна и РБ Лайпциг, който беше осминафиналист през миналия сезон и завърши втори в Бундеслигата. Четвъртият тим е "Брюж".

Много равностойна се получи група В, където са "Атлетико" (Мадрид), "Ливърпул", "Порто" и завръщащият се в турнира "Милан".

Сред другите интересни двойки след първите две урни се оформиха сблъсъци "Реал" (Мадрид) - "Интер", "Барселона" - "Байерн" (Мюнхен), "Челси" - "Ювентус".

"Малмьо", който отстрани "Лудогорец" в плейофите на турнира попадна в една група с европейския шампион "Челси", "Ювентус" и "Зенит". Дебютантът "Шериф" пък ще играе с "Реал", "Интер" и "Шахтьор". Трите отбора в тази група бяха заедно и през миналия сезон.

Първият кръг в груповата фаза е на 14 и 15 септември, а последният е е на 6 и 7 декември. Фазата на директните елиминации започва на 15 и 16 февруари , като турнирът приключва на 28 май 2022 г. с финал в Санкт Петербург.

Жребий за групите
Група А: "Манчестър сити", ПСЖ, РБ Лайпциг, "Брюж".
Група B: "Атлетико" (Мадрид), "Ливърпул", "Порто", "Милан".
Група C: "Спортинг" (Лисабон), "Борусия" (Дортмунд), "Аякс", "Бешикташ".
Група D: "Интер", "Реал" (Мадрид), "Шахтьор", "Шериф".
Група E: "Байерн" (Мюнхен), "Барселона", "Бенфика", "Динамо" (Киев).
Група F: "Виляреал", "Манчестър юнайтед", "Аталанта", "Йънг Бойс".
Група G: "Лил", "Севиля", "Залцбург", "Волфсбург".
Група H: "Челси", "Ювентус", "Зенит", "Малмьо".

Преди тегленето на жребия за груповата фаза беше проведена и церемония с връчване на награди за миналия сезон.

Тя започна с връчване на специалната награда на президента на УЕФА за лекарите и футболистите, помогнали на Кристиан Ериксен при инцидента с него в първия мач на Дания на Евро 2020. Сред отличените беше и лекарят на "Лудогорец" д-р Валентин Великов, който също беше в Копенхаген на 12 юни.

Дневник