Трансферите на Килиан Мбапе в "Реал" (Мадрид) и на Кристиано Роналдо в "Манчестър сити" са сигурни, твърдят водещи западни медии. Очакванията са, че може още в петък да се стигне до развръзка.

Според "Марка" френският нападател е на часове от преминаване на "Сантяго Бернабеу". Информациите са, че ПСЖ е приел подобреното предложение на "Реал", според което белите ще платят 170 млн. евро с възможност за допълнителни 10 милиона при определени условия.

Развитието идва часове след думите на президента на френския клуб Насер Ал-Хелайфи. След жребия за Шампионската лига той посочи, че ПСЖ следва собствените си изисквания. Преди това и спортният директор на клуба Леонардо каза, че сделка може да има, но само ако парижани са удовлетворени.

В ход е и осъществяването на друг голям трансфер. Информациите от Италия са, че Роналдо се е разбрал с "Манчестър сити" за договора си.

Журналистът Фабрицио Романо посочва, че португалецът е обявил пред съотборниците си, че иска да си тръгне от "Ювентус". "Бианконерите" очакват официалното предложение на "Сити".

Според Романо мениджърът на Роналдо - Жорже Мендеш, е в контакт и с "Манчестър юнайтед".

"Гадзета дело спорт" пише, че "Сити" може да включи в евентуалната сделка Рахим Стърлиnг. Други информации сочат, че "Ювентус" иска да вземе Габриел Жезуш.

Това лято вече имаше няколко големи трансфера, като вниманието попадна върху раздялата на Лионел Меси с "Барселона". Аржентинецът премина в ПСЖ, без клубът да плаща за правата му.

Белгийският нападател Ромелу Лукаку беше привлечен от италианския шампион "Интер" в "Челси". "Манчестър сити" даде 100 млн. паунда за привличането на Джак Грийлиш от "Астън вила".

Дневник