Кристиано Роналдо се завърна в "Манчестър юнайтед" 12 години, след като напусна клуба. "Червените дяволи" обявиха, че са постигнали споразумение с "Ювентус" за привличане на 36-годишния португалец.

До петък сутринта се очакваше Роналдо да премине в "Манчестър сити".

Следобед италианските журналисти Фабрицио Романо и Джанлука ди Марцио, както и Би Би Си и "Скай Спортс" в Англия, съобщиха, че от "Сити" са се отказали от трансфера на Роналдо и "Манчестър юнайтед" стана фаворит за подписа му.

"Манчестър юнайтед" се радва да потвърди, че клубът постигна споразумение с "Ювентус" за трансфер на Кристиано Роналдо. В първия си престой в клуба той вкара 118 гола в 292 мача. Всички в клуба се радват да го посрещнат обратно в Манчестър", се казва в съобщението.

Според Романо Роналдо ще подпише договор за две години с "Юнайтед", а заплатата му може да стигне до 30 млн. евро годишно с бонусите.

Роналдо игра в "Юнайтед" от 2003 до 2009 г., като спечели три титли във Висшата лига, както и Шампионската лига през 2008 г., както и първата си "Златна топка".

По-рано в петък треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри потвърди напускането на Роналдо.

"В четвъртък той ми каза, че повече няма намерение да играе за "Ювентус". По тази причина не е в състава за мача с "Емполи". Нещата се променят, такъв е животът. "Ювентус" обаче остава и това е най-важното нещо. Кристиано даде своя принос, сега напуска и животът продължава. Не съм разочарован, това е футболът. Играчи като Мишел Платини, Зинедин Зидан и Алесандро дел Пиеро са си тръгвали, но най-важното нещо е, че "Ювентус" още е тук", коментира Алегри.

"Ювентус" искаше поне 28 млн. евро за Роналдо, за да избегне финансова загуба, тъй като договорът на нападателя е до 2022 г. Португалецът си тръгва след три години в клуба, като вкара 101 гола в 134 мача и спечели две титли в Серия А.

Въпреки че все още нямаше сделка с никого, Роналдо си тръгна от Торино, а в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как португалецът се качва в частния си самолет.

Дневник