Нападателят Клаудиу Кешеру напусна "Лудогорец", съобщиха от българския шампион. Румънският футболист и клубът прекратяват договора си по взаимно съгласие близо 10 месеца преди неговото изтичане. Причината е, че Кешеру не попадна сред картотекираните за европейските турнири и не получава игрови минути.

34-годишният футболист прекара шест пълни сезона в отбора, като се превърна в голмайстор №1 на тима от Разград. Той беше купен за 1 милион евро от катарския "Ал Гарафа" през 2015 г.

Кешеру отбеляза 139 гола в 243 срещи във всички турнири. Два пъти румънецът стана голмайстор на първенството, а веднъж беше избран за най-добър чуждестранен футболист.

Той стана шампион шест пъти с тима от Разград.

"След близо шест години е време да кажа сбогом на този клуб и всички фенове на "Лудогорец". Преживях невероятни неща и натрупах огромен опит. Горд съм с деветте трофея, но и с факта, че станах рекордьор по голове. Желая на клуба да продължи да пише история в Европа", написа Кешеру в социалните мрежи.

През настоящия сезон Кешеру беше изваден от първия състав на "Лудогорец". Той изигра само 60 минути в квалификациите за Шампионската лига, след което треньорът Валдас Дамбраускас го изпрати в дублиращия състав във Втора лига.

"Цялото ръководство, треньорският щаб, играчите и служителите на "Лудогорец" изказват своята благодарност на голмайстора и му желаят много успехи в кариерата му като футболист", написаха от клуба след раздялата с Кешеру.

Преди два дни договорът си с "Лудогорец" разтрогна и вратарят Пламен Илиев.

Дневник