След силното си представяне в началото на европейското първенство женският национален отбор се насочва към същинската част с участието си в осминафиналите. Българките ще играят с Швеция в опит да влязат в осмицата.

Мачът е от 20.30 часа тази вечер, като воденият от Иван Петков състав отново е домакин в Пловдив.

Дотук българките спечелиха четири мача, включително и срещу силния отбор на Полша, с което заслужиха първото място в групата. Единствената загуба дойде в оспорвания мач с Германия. При успех срещу Швеция предстои четвъртфинал срещу германките или Нидерландия, който също ще е в Пловдив.

"Искам момичетата и треньорите да останем здраво стъпили и да продължим да работим скромно, без да правим впечатление. Не мисля, че отборът на Швеция е лесен съперник. Не мисля, че на европейското първенство има лесни съперници", посочи Петков.

В българския отбор разчитат много на подкрепата на публиката в Пловдив. Билетите за мача с Швеция се продават в системата на "Ивентим". "Надявам се да се възползваме от домакинския фактор, от емоцията на хората и от еуфорията им", каза селекционерът.

"В такъв етап сме от турнира, така че няма какво да губиш, няма какво да се отчайваш. Това е - даваш всичко от себе си. Първия гейм не очаквах, че ще ни го вземат. Трябваше да се ядосаме очевидно. И се получи - ядосахме се и не им дадохме повече геймове", заяви Елица Василева след успеха срещу Полша.

"Опитваме се да се радваме. Трябва да сме спокойни, но агресивни", добави тя.

Дневник