Капитанът на ЦСКА Валентин Антов премина в италианския "Монца". Защитникът ще играе във втородивизионния тим под наем, с опция за закупуване. "Монца" е собственост на бизнесмена и бивш италиански премиер Силвио Берлускони, а целта, която бившият собственик на "Милан" е поставил пред тима, е влизане в Серия А през този сезон.

От ЦСКА съобщиха, че ако Антов бъде продаден през следващото лято, трансферът му ще е в Топ 3 в историята на клуба, а може да стане и най-скъпият футболист.

"Финансовите параметри и условия по преминаването на младока на Апенините остават конфиденциални между страните. Факт е обаче, че като стойност трансферът ще е в Топ 3 в историята на българския клуб, а ако се активират напълно допълнителните клаузи по него, дори ще оглави класацията за най-скъп армейски футболист, поел от "Армията" по света. Отделно ЦСКА запазва солиден трансфер при бъдеща продажба на Антов", се казва в съобщението на червените.

Клубът благодари и на изпълнителния директор на "Монца" Адриано Галиани, който години наред беше вицепрезидент на "Милан", заради това, че се е съгласил Антов да премине в италиaнския клуб чак след решителния мач с "Виктория" (Пилзен) в Лигата на конференциите.

"Лудогорец" пък привлече нов футболист. Шампионите обявиха трансфера на национала на Ангола Мануел Луис да Силва Куфамана- Шоу. Дефанзивният халф беше собственост на френския шампион "Лил", но няма мачове за тима. В последния сезон 21-годишният футболист е играл под наем в португалския "Боависта" и има 31 мача за тима. Годин по-рано Шоу е носил екипа на друг тим в Португалия - "Беленензеш".

"Трансферът ми в "Лудогорец" е голямо предизвикателство за мен. Вярвам, че ще се докажа и ще помогна на отбора в борбата му за спечелване на трофеите. "Лудогорец" е марка в Европа и аз съм щастлив, че ще продължа кариерата си тук", заяви Шоу пред клубния сайт.

Халфът е шестият нов футболист в тима през този сезон след Серджио Падт, Клод Гонзалвеш, Игор Пластун, Дорин Ротариу и Шакил Пинас.

Дневник