Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че е бил в прокуратурата в понеделник сутринта заради сигнала от екипа на Димитър Бербатов. Бившият вратар заяви, че не се притеснява от нищо.

Думите му пред медиите дойдоха след събитие, на което беше представено партньорство с "Фолксваген".

"Поводът в началото на тази седмица е подписването на договора с "Фолксваген", който е много важен за нас и за мен като президент, защото не си спомням в последните две години да сте чували за подписване на спонсорски договор", каза Михайлов.

"Прокуратурата е орган, който разследва всякакви сигнали. Бях там за поредния нелеп сигнал на т.нар. екип на Бербатов, който даже е внесен от бивш служител (на БФС) - колкото повече издигаш хората и те след това си тръгват, толкова повече говорят глупости срещу своите работодатели. Абсолютно несериозно е всичко и няма място за притеснение. Не е това начинът, по който човек или хора искат да спечелят избори, да спечелят вас", заяви дългогодишният президент на БФС.

Той отново отрече твърденията, че БФС е оказвал натиск срещу клубове. "Няма сигнал от клуб, а има от екипа на Бербатов. Това е част от продължаващата агресивна кампания."

Михайлов посочи, че вече е вписан от Агенцията по вписванията като президент на БФС, след като оттегли оставката си след година и половина извън управлението на футбола. "Нямам война, нито ще водя война. Ние работим за футбола. Конгрес ще има, ще го свикаме отново. Ще го свикваме, докато бъде вписан от агенцията."

Миналата седмица БФС отхвърли искането за извънреден конгрес, след като обяви, че представените от екипа на Бербатов подписи са по-малко от необходимата една трета. Тогава на заседание на изпълнителния комитет беше определена дата за редовен конгрес, но впоследствие решенията от това заседание бяха определени като нелегитимни.

Дневник