Байерн" (Мюнхен) взе футболист от директен съперник за титлата, привличайки халфа Марсел Забитцер от "РБ Лайпциг". Австриецът, който е капитан на "биковете", преминава в Мюнхен срещу 15 милиона евро.

Това е трети пореден трансфер в посоката Лайпциг - Мюнхен през лятото. "Байерн" вече взе треньора Юлиан Нагелсман, а след това беше привлечен централният бранител Дайот Упамекано. През миналия сезон РБ Лайпциг завърши втори в Бундеслигата и игра финал за Купата на Германия.

"Като дете фланелката на "Байерн" беше задължителна за мен и истинска гордост да я нося. За всяка Коледа получавах подарък нова фланелка. Сега ще дам най-доброто от себе си за "Байерн", каза Забитцер при пристигането си в Мюнхен.

Халфът, който е на 27 години, има 229 мача за "биковете". В тях той вкара 52 гола и добави 42 асистенции. Забитцер прекара седем сезона в Лайпциг.

Бавараците стартираха със седем от възможни девет точки в Бундеслигата, преследвайки десета поредна титла. Те вкараха и 12 гола в мач за Купата на Германия, което е най-голямата им победа от 1997 г. насам.

Дневник