Трима играчи от Топ 20 на световната ранглиста ще участват в тенис турнира "София оупън", съобщиха организаторите. Надпреварата от сериите АТП 250 ще се проведе за шести пореден сезон в "Арена Армеец", като през тази година е между 26 септември и 3 октомври.

Към шампиона от 2020 г. и №16 в света Яник Синер се присъединяват Алекс Де Минор (17-и в света) и №20 Гаел Монфис.

Участие няма да вземе най-добрият български тенисист Григор Димитров. Той спечели титлата през 2017 г. при единственото си участие в София. По същото време Димитров е заявил участие на друг турнир от сериите 250 - Сан Диего.

В София ще играят още шампионът от 2016 г. Роберто Баутиста Агут, който е 21-и в световната ранглиста. Останалите са испанският талант Алехандро Давидович Фокина, бившият №3 Марин Чилич, Александър Бублик, Филип Крайнович и Адриан Манарино от Франция.

Последните двама тенисисти, влизащи по ранкинг в основната схема на Sofia Open, ще бъдат определени най-късно на 25 септември.

"Тъй като турнирът в София е предшестван от турнири в Метц и Нур-Султан, по правилника на АТP надпревара от същата категория е задължена да предостави два от т.нар. special exempt. Това означава, че ако тенисист, приет да играе в квалификациите в "Арена Армеец", стигне финал в Метц или Нур-Султан, той ще влезе в основната схема в София поради невъзможност да се включи в пресявките", обявиха организаторите.

Дневник