Виктория Томова приключи участието си на US Open след загуба от Лорън Дейвис. Българската тенисистка отстъпи с 2:6, 6:2, 3:6 срещу представителката на домакините в първия кръг.

Мачът продължи 1.45 часа и премина през размяна на ролите. Томова, която влезе в основната схема като щастлива губеща от квалификациите, положи усилия, но не можа да се справи с 98-ата в света.

Двубоят започна равностойно, но след петия гейм Дейвис се възползва от неуверената игра на Томова при неин сервис. След серия от четири поредни гейма американката спечели сета.

Във втория ролите се размениха, като българката показа коренно различно лице. Тя спечели 16 от общо 17 разигравания на свой сервис и постигнатите два пробива ѝ помогнаха да изравни.

Томова започна добре и третия сет, като проби, но този път Дейвис веднага изравни. Американката излезе напред при 4:2 с нов пробив. След това българката спаси три поредни мачбола след 0:40 в осмия гейм и взе подаването си, но в деветия при свой сервис Дейвис стигна до победата.

Григор Димитров ще изиграе в сряда вечерта втория си мач в надпреварата. Той се изправя срещу австралиеца Алексей Попирин, с когото се е срещал веднъж и има една победа. Мачът е първият в програмата на корт №5 и ще започне в 18.00 часа.

Дневник