Станимир Стоилов е новият треньор на "Левски". Той е приел предложението на мажоритарния собственик Наско Сираков и на новите партньори в управлението на клуба от букмейкъра "Палмс бет", съобщават "Тема спорт" и "Труд".

Най-успешният треньор в новата история на сините се връща на "Георги Аспарухов" след 13 години. Под негово ръководство "Левски" стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА (сега Лига Европа) и стана първият български отбор в групите на Шампионската лига. По-късно Стоилов, работещ по това време в тандем със Сираков, беше освободен от тогавашния собственик Тодор Батков.

В последните дни Сираков няколко пъти изтъкна, че Стоилов е единственият избор и единственият вариант за треньор, който може да помогне на отбора да тръгне нагоре. "Левски" започна сезона слабо, като има две победи и шест загуби.

"Мъри го вълнува да има някаква сигурност в клуба, каквато нямаше през миналата година. Не е ставало въпрос за пари, не са водени такива разговори. Обясних му какво е моментното състояние на клуба, но съм му казал, че според мен до голяма степен той може да е детонаторът в положителен смисъл за избухването на синята бомба", заяви Сираков в понеделник.

След работата си в "Левски" Стоилов беше начело на още два български отбора - "Литекс" и "Ботев" (Пловдив), като води и националния отбор, Той постигна големи успехи с казахстанския "Астана", където беше между 2014 и 2018 г.

Надеждите в "Левски" сега са, че заради мястото, което има в съзнанието на привържениците, Стоилов ще даде устрем на клуба. Очакванията на ръководството са връщането на треньора да допринесе за по-добра връзка с феновете, а оттам и до увеличаване на приходите от тях.

Смята се, че треньорът е изчаквал утвърждаването на промените в ръководството на клуба, за да получи гаранции за стабилност и добра основа, върху която да развива идеите си.

Първият мач на Стоилов може да бъде в петък в 11.00 часа, когато сините играят приятелска среща със "Спортист" (Своге). След прекъсването за националните отбор "Левски" гостува на "Локомотив" (Пловдив).

Дневник