Григор Димитров приключи участието си на US Open, след като се отказа в третия сет на мача срещу Алексей Попирин (Австралия). Българският тенисист изоставаше с 6:7 (4), 6:7 (4), 0:4, когато се оттегли заради контузия в лявото стъпало, получена в началото на втория сет. Мачът два пъти беше прекъсван заради дъжд.

Димитров водеше с 4:1 в първия сет, но допусна обрат и загуба в тайбрека. Във втория ситуацията се повтори, а в началото на третия българинът счупи ракетата си след поредната грешка. При 0:4 той се отказа.

Димитров започна мача добре. При 2:1 в своя полза той два пъти стигна до точки за пробив, но Попирин ги спаси с добър сервис. Димитров обаче успя да пробие при третата си възможност и поведе с 3:1. Макар и трудно, той взе своето подаване за 4:1.

Когато изглеждаше, че българският тенисист ще спечели първия сет, той започна да допуска все повече грешки. Димитров спаси три точки за пробив, но с поредната грешка даде нова възможност, от която австралиецът се възползва. Попирин, който е 73-и в световната ранглиста, спечели своето подаване след това и изравни до 4:4. Стигна се до тайбрек, в който Димитров отново допусна повече грешки, а Попирин спечели сета със 7:6 (4)

В началото на втория сет Димитров започна с пробив, но не успя да го защити и Попирин веднага изравни. При 1:2 българинът поиска медицински таймаут заради проблем в левия крак, а точно тогава мачът беше прекъснат заради дъжд. При подновяването и двамата печелеха подаванията си. Мачът беше прекъснат отново за кратко заради дъжд. Димитров пропусна точка за пробив при 5:5 и отново се стигна до тайбрек. В него ситуацията от първия сет се повтори - Димитров направи повече грешки, а съперникът му се възползва, въпреки че също не беше на най-доброто си ниво и поведе с два сета.

В третия сет грешките на Димитров продължиха, а при поредната той счупи ракетата си и получи предупреждение. Българинът допусна пробив, а след това и още един за 0:3. При 0:4 Димитров се оттегли.

Димитров допусна 41 непредизвикани грешки срещу 27 на съперника. Той направи и седем двойни грешки, а успеваемостта му на първи сервис беше 63%.

Дневник