Левски" и Станимир Стоилов са постигнали договорка, и специалистът ще бъде новият треньор на тима. Това съобщиха сините на страницата си във "Фейсбук".

"Ръководството на "ПФК Левски" постигна договорка със Станимир Стоилов да бъде новият старши-треньор на тима. Договорът между двете страни ще бъде подписан утре", написаха сините.

По-рано през деня редица медии съобщиха, че Стоилов е приел предложението на "Левски", но по-късно треньорът отрече, като заяви, че тепърва предстои среща в София между него мажоритарния собственик Наско Сираков, както и спонсора "Палмс бет", която продължи около три часа и половина.

"Нямаше преговори. Причината да съм тук на тези разговори е, че синя България вече не можеше да си излекува раните и "Левски" под някаква форма трябваше да тръгне нагоре. Започваме да подреждаме къщата. Под нулата сме и започваме да вървим напред. Никога не ме е било страх от работа. Вярвам много в треньорската работа. Ако ме беше страх, нямаше да дойда сега в най-тежкия момент. Щях да дойда, когато имаше реки от пари", каза Стоилов пред "Дарик".

Сираков обясни, че разговорите не са били за пари.

"След раждането на дъщерите ми това е един от най-щастливите дни от живота ми. Разговорите за пари са били около 30 секунди. Три часа и половина говорим как да започнем да строим къщичката и какво трябва да се направи за доброто на клуба", коментира Сираков.

Най-успешният треньор в новата история на сините се завръща на стадион "Георги Аспарухов" след 13 години. Под негово ръководство "Левски" стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА (сега Лига Европа) и стана първият български отбор в групите на Шампионската лига. По-късно Стоилов, работещ по това време в тандем със Сираков, беше освободен от тогавашния собственик Тодор Батков.

В последните дни Сираков няколко пъти изтъкна, че Стоилов е единственият избор и единственият вариант за треньор, който може да помогне на отбора да тръгне нагоре. "Левски" започна сезона слабо, като има две победи и шест загуби.

Сините, които нямат трофей от 2009 г. започнаха трудно новия сезон, допускайки четири загуби в пет мача. Това доведе до оставка на треньора Живко Миланов. В последната си среща "Левски" победи "Берое", като беше воден от временния наставник Тодор Симов.

Дневник