България ще се бори за изненада срещу европейския шампион Италия. Футболните национали гостуват във Флоренция тази вечер в 21.45 ч. в квалификация за световното първенство в Катар.

Воденият от Ясен Петров тим има една точка след първите си три срещи в групата и е четвърти. През март българите отстъпиха с 0:2 срещу Италия в София.

Мачът е първият за "скуадра адзура" след европейската титла и в него съставът ще гони рекорда на Испания и Бразилия за най-много поредни двубои (35) без загуба.

Селекционерът Ясен Петров посочи, че българският отбор е имал затруднения, тъй като почти не е имал време за пълноценни тренировки в пълния състав. Той обаче уточни, че това не е извинение, като предположи, че и при съперника положението е сходно заради натоварения календар на клубните отбори.

"Когато мине този двубой, ще правим прогнози за следващите мачове. Оттук нататък ние трябва да търсим победи", заяви Петров.


Селекционерът викна в състава основно футболисти от българското първенство и само шестима, играещи в чужбина (броят им вече се увеличи на осем след трансферите на Валентин Антов и Атанас Илиев, преминали в отбори от Серия Б).

Според Петров подобни мачове са възможност българските футболисти да привлекат внимание. "Показахме добър футбол в последните си шест мача - три от квалификациите и три приятелски срещи. Играхме срещу световния шампион (Франция). Това е сцена, на която всеки може да се покаже. Видяхте колко много хора подписаха договори. Ще се радвам някой да подпише договор с голям отбор."

Капитанът Георги Костадинов каза, че в отбора има положителна енергия. "Има млади футболисти, които чакат този мач. Вярвам, че ще изиграем добър двубой и ще се представим достойно. Този мач е голяма възможност за младите футболисти".

Защитникът на Италия Леонардо Бонучи заяви, че е натиснат бутонът за рестарт и в отбора започват отначало. "Триумфът на европейското първенство вече е в историята и трябва да мислим за следващите мачове. Миналата година имахме тежък мач срещу Босна и сега може да се получи същото. Българите са солидни в защита и опасни на контраатака, но аз съм сигурен, че ще изиграем силен мач с подкрепата на запалянковците", каза Бонучи.

Дневник