Станимир Стоилов описа положението в "Левски" като катастрофално, коментирайки ситуацията, която е заварил при завръщането си. След контролата със "Спортист" (Своге) в петък наставникът на сините се оплака от липсата на система за следене състоянието на играчите.

"Нямаме дори система да следим функционалното състояние и възстановяването на футболистите. Още по мое време се ползваха. Това е катастрофално. Толкова много треньори се смениха тук и да не изискат от ръководството да осигури такова нещо", коментира Стоилов.

"Не знам дали има клуб в света без система, която да следи функционалното състояние на футболистите, която казва всичко. Вчера веднага се организирахме по най-бързия начин, от другата седмица ще имаме по-точна информация как върви даден футболист. Сега работим както по мое време, когато бях футболист. Даже и тогава имаше някакви часовници и знаехме най-елементарното - колко се натоварваме и какъв е пулса. За мен това е недопустимо. Представяте ли си за какво говорим. Ние си живеем в Бангладеш".

По отношение на играта Стоилов обясни, че "Левски" все още не може да мисли как да действа в атака. "Големите ни проблеми са играта във фаза защита и динамиката. Не можем да мислим за атаката преди да сме се научили да играем в защита".

Стоилов обяви, че сините са се разбрали да привлекат панамския бранител Хосе Кордоба от "Етър", докато Мартин Райнов е отказал да се завърне в отбора. "Райнов отказа, имал предложение от чужбина. Всеки футболист избира, но от това, което аз съм гледал си мисля, че не му е комфортно на "Георги Аспарухов" да играе под напрежение".

"Сираков е говорил с Драган Михайлович, с който към момента имаме разминавания по финансовите въпроси".

Стоилов заяви, че отговорността вече е върху него публиката да види "подреден отбор, съблекалня и начин на работа".

Дневник