Националният отбор по футбол на България излиза в петия си мач от световните квалификации за Катар 2022. Днес от 19 часа съставът, воден от Ясен Петров, приема Литва на Националния стадион "Васил Левски".

Срещата идва само няколко дни след равенството с Италия - 1:1. Дотук България има две точки в предварителна група С и заема четвъртото място.

Съперникът Литва е последен без точков актив и с голова разлика 1:7. В последния си мач литовците загубиха с 1:4 от Северна Ирландия във Вилнюс.

Преди мача селекционерът Ясен Петров обеща, че ще направи промени с идея срещата да бъде спечелена. България няма победа от близо десет месеца, като през ноември 2020 г. беше победен Гибралтар в контролна среща. От тогава българският тим записа пет загуби и четири равенства.

"Победата е задължителна, но ние сме напълно мотивирани. Съперникът загуби от Северна Ирландия, но съм убеден, че ще дойдат тук с реакция, ще искат да се докажат. Сега трябва да забравим какво се е случило в Италия и да продължим към следващия мач. Това казах и на момчетата, че трябва да започнем да печелим", каза Петров.

Треньорът няма проблеми с контузени и ще избира от най-добрите.

Съперникът Литва пристигна в София без треньора си Валдас Иванаускас, който е заболял от коронавирус.

Дневник