Водачката в световната ранглиста Ашли Барти отпадна в третия кръг на US Open след загуба с 2:6, 6:1, 6:7 (5) срещу Шелби Роджърс (САЩ). Австралийката водеше с 5:2 в решителния трети сет и на два пъти имаше възможност да затвори мача на свой сервис, но не успя да задържи преднината си. Роджърс стигна до тайбрек, а в него показа по-здрави нерви и се класира напред.

"Шокирана съм. Пулсът ми все още е много повишен. Вълнувам се. Когато излязох на корта, си казах, че не искам да губя от нея по същия начин, по който загубих в предишните ни пет мач. Опитах се да правя нещата малко по-различно", каза Роджърс.

Барти започна мача лошо и подари пробив в третия гейм с четири поредни двойни грешки. В първия сет тя вкара по-малко от 50% от първия си сервис и направи 17 непредизвикани грешки. След това обаче шампионката от "Уимбълдън" изчисти играта си, спечели втория сет и водеше убедително с два пробива в третия, но не успя да затвори мача.

"Ще спя добре, защото знам, че дадох всичко, което мога. Играх ужасно в началото, след това намерих пътя си и е разочароващо, ч не успях да спечеля", коментира Барти.

В следващия кръг Роджърс ще срещне Емма Радукану (Великобритания), която отстрани с 6:0, 6:1 Сара Сорибес Тормо (Испания).

Новак Джокович се класира напред след победа с 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:2 срещу Кей Нишикори. Сърбинът, който преследва рекордната си 21-а титла в Големия шлем, както и спечелване на Календарен шлем, загуби първия сет, в който допусна много грешки, но след това показа познатата си игра и спечели мача.

"Не започнах много добре. Бях доста пасивен, стоях прекалено назад, а той водеше играта. Играеше по-бързо, по-агресивно от предишните ми съперници", каза Джокович.

В следващия кръг той ще срещне Дженсън Бруксби, който изненадващо отстрани с 6:2, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3 поставения под №21 Аслан Карацев и стана най-младият американец, достигнал четвърти кръг на US Open, след Анди Родик през 2002 г.

Дневник