Тенисистът Райли Опелка (САЩ) критикува Американската тенис асоциация (USTA), след като получи най-голямата глоба до момента в тазгодишното издание на US Open. Причината за наказанието е розова чанта, с която той е излязъл на корта във втория кръг. Логото на нея е било по-голямо от разрешените четири квадратни инча (25.8 кв. см), а глобата е 10 000 долара.

Тенисистът се оплака от решението след победата си със 7:6 (5), 6:3, 6:4 срещу Николоз Басилашвили (Грузия), с която се класира за четвъртия кръг на последния турнир от Големия шлем за годината.

"Какъв майтап е да направят това. 10 000 долара за розова чанта? Стига. Главният рефер ми каза, че е трябвало да премеря логото. Но ние направихме тази чанта специално за турнира, това е различна чанта от онази, която използвах на "Ролан Гарос". Мерихме логото, трябваше да е по-малко. Има някаква грешка в производството заради различните мерни единици в Европа и тук. Реферът обаче ми каза, че е прекалено голямо и ми каза да покрия част от нея. След това ме глобиха", обясни Опелка.

На въпросната розова чанта, която организаторите нарекоха "неодобрена", беше изобразено логото на арт галерия в Белгия. В "Туитър" Опелка се пошегува, че явно продажбата на билети за US Open не върви добре. За мача си с Басилашвили той отново излезе със същата чанта, но вместо логото, на нея имаше надпис "неодобрена".

"Моята работа не е да измервам лого, а да печеля мачове. Не искам да соча с пръст други играчи, но е имало хора, на които им се е разминавало за доста по-лоши неща с доста по-малки глоби", допълни Опелка, който си осигури 265 000 долара от наградния фонд за достигането до четвърти кръг.

24-годишният тенисист даде пример със себе си: "Чупил съм ракета с коляно, не ме глобиха дори с долар. Вкарвам розова чанта и ме глобяват с 10 000 долара? Какъв майтап."

Дневник