Съпругата на Михаел Шумахер - Корина, заяви, че седемкратният световен шампион във Формула 1 все още се бори с последствията от тежката травма, получена след падане на ски през 2013. Семейството на германеца прави всичко възможно да опази личния му живот, но в новия документален филм на "Нетфликс" за него, който ще излезе на 15 септември, съпругата му даде най-дългото си изявление за неговото състояние от 2014 г. насам.

"Михаел липсва на всички, но Михаел е тук. Различен, но тук. Той все още ми показва колко е силен всеки ден. Заедно сме. Живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно Михаел да се чувства по-добре и да му е удобно. И просто да го накараме да се чувства част от семейството, от нашата връзка. Опитваме се да продължим напред като семейство по начина, по който Михаел харесваше и още харесва. И продължаваме с живота си", заяви Корина Шумахер.

Тя беше критикувана дори от някои от близките на Шумахер, най-вече бившия му мениджър Вили Вебер, че не допуска много хора до него.

"Личното е лично, както той винаги казвал. За мен е много важно той да продължава да се радва на личния си живот, колкото е възможно. Михаел винаги ни е пазил, сега ние пазим Михаел. Михаел ми липсва всеки ден. Но не липсва само на мен. Липсва на децата, на семейството, на баща си, на всички около него", допълни съпругата на шампиона.

Шумахер спечели седем титли и 91 състезания в кариерата си в 19 сезона във Формула 1 между 1991 и 2012 г. През всички тези години той имаше само една тежка контузия в спорта - счупването на крак в катастрофата на "Силвърстоун" през 1999 г.

"Винаги сме се старали той да кара сигурно. Заради това бях сигурна, че имаме няколко ангели пазители, които го гледат. Не знам дали това е вид предпазна стена, която слагаш пред себе си, или защото си наивен по някакъв начин, но никога не ми е минавало през ума, че нещо може да се случи на Михаел. Никога не съм обвинявала Господ защо това се случи сега. Беше просто наистина лош късмет. Всичкият лош късмет, който някой може да изпита в живота си", допълва Корина Шумахер.

Обикновено семейството не споделя нищо около живота на Шумахер. Съобщенията за състоянието му идваха най-вече от Жан Тод, който е президент на международната федерация по автомобилизъм (ФИА) и беше директор на "Ферари" от времето, в което Шумахер беше в отбора. Тод е семеен приятел и също се появява във филма, както и бащата на шампиона Ролф, неговият брат - Ралф, както и някои от съперниците му на пистата през годините - Мика Хакинен, Деймън Хил, Дейвид Култард и Себастиан Фетел.

Дневник