Световният рекордьор в спринтовете на 100 и 200 метра Юсейн Болт заяви, че е обмислял изненадващо връщане в спорта. Ямаецът, който е на 35 години, бил спрян от треньора си.

Носителят на осем златни олимпийски медала бил привлечен от идеята да участва в Токио 2020. Затова през 2019 г. се обърнал към треньора си, който обаче бързо го отказал.

"Много е късно (да се завърна). Ако щях да се връщам, трябваше да е за тези олимпийски игри. Когато казах на треньора ми, че ще се оттеглям, той ме накара да седна и каза: "Когато се откажеш - това е. Няма да правя никакви стъпки назад, нищо. Така че трябва да се увериш, че си готов да се откажеш", заяви Болт пред Би Би Си.

"Спомням си, че отидох при него през 2019 г. и му казах: "Какво мислиш за връщане за олимпийските игри". Той ме погледна и каза: "Дори не започвай". Без треньора си не бих го направил. Вярвам му и щом казва не, значи не".

Болт вярва, че съперничеството между сънародничките му Шели-Ан Фрейзър Прайс и Илейн Томпсън-Хера може да доведе до нов световен рекорд на 100 метра (10,49 сек) или на 200 метра (21,34 сек). Това са едни от най-старите рекорди в атлетиката, като се държат от американката Флорънс Грифит Джойнър, поставени през 1988 г.

Това лято Томпсън защити олимпийските си титли в двете дисциплини.

Дневник