Българските волейболисти ще играят с Германия в осминафиналите на европейското първенство. Мачът е на 12 септември от 20.00 часа отново в Острава.

Воденият от Силвано Пранди отбор завърши с трудна победа с 3:1 срещу Беларус мачовете си в груповата фаза, като зае третото място. В другия двубой Италия взе пети успех от пет срещи след 3:1 срещу Чехия.

Германците са сред неудобните съперници за България. Волейболните национали имат четири победи в последните десет срещи между двата отбора, като две от тях бяха с по 3:0 на европейското в София през 2015 г.

Сега българският отбор показва колебания, като допусна тежки загуби срещу Италия и Словения. Германците останаха втори след олимпийския първенец Франция в своята група.

При успех България ще играе в четвъртфиналите с победителя между Италия и Латвия. След това на пътя в спора за полуфиналите може да има мач със Сърбия.

Преди европейското председателят на волейболната федерация Любомир Ганев заяви, че целта е влизане в шестицата.

Осминафиналите на европейското първенство
Полша - Финландия
Русия - Украйна
Франция - Чехия
Словения - Хърватия
Нидерландия - Португалия
Сърбия - Турция
Италия - Латвия                                                                                               България - Германия

Дневник