Осем от 14-те тима, които участват в Първа лига, дължат пари на Националната агенция за приходите (НАП). Това показва проверка на Dsport.bg. Към 22 юли 2021 г. само шест клуба са изрядни към агенцията.

Без задължения към края на юли са "Черно море", "Берое", "Славия", "Арда" и новаците в елита "Пирин" и "Локомотив" (София).

Пари дължат "Левски", ЦСКА, "Лудогорец", "Ботев" (Пловдив), "Царско село", "Ботев" (Враца), "Локомотив" (Пловдив) и "ЦСКА 1948".

"НАП отказа да предостави достъп до информация относно размера на задълженията на всеки от футболните клубове, състезаващи се в Първа професионална футболна лига", пишат от Dsport.

Темата стана актуална, след като "Левски" обяви на Общото събрание на акционерите, че не е погасявал задължения в последната година. В продължение на месеци сините правеха детайлен отчет за разходите си, като това беше по времето на кампанията по даряване на пари от феновете. Основната сума тогава отиваше именно за погасяване на дълга към НАП.

В последната година единственият друг клуб, който започна дарителска кампания заради дългове към НАП, е "Локомотив" (Пловдив).

Дневник