Наполи" спечели с 2:1 дербито от третия кръг на Серия А с "Ювентус". Матео Политано и Калиду Кулибали вкараха головете за успеха, а преди това Алваро Мората беше извел гостите напред.

Тимът на Лучано Спалети е с пълен актив от девет точки след три победи. "Ювентус", който започна сезона като фаворит за титлата, е само с една точка след две загуби и едно равенство.

"Старата госпожа" беше без няколко основни футболисти. Пауло Дибала, Алекс Сандро, Данило, Хуан Куадрадо и Родриго Бентанкур не бяха в състава заради това, че играха мачове в световните квалификации в Южна Америка само ден по-рано. Федерико Киеза пък получи контузия.

"Наполи" започна мача по-добре, но "Ювентус" поведе. Мората отне топката от Костас Манолас и се разписа с удар от малък ъгъл. Малко по-късно Деян Кулушевски можеше да вкара втори гол след грешка на Лоренцо Инсиние, но вратарят Давид Оспина спаси.

След почивката "Наполи" имаше още по-голямо предимство. До гол обаче се стигна след грешка на вратаря на "Ювентус" Войчех Шчесни. Той не се намеси добре при удар на Инсиние и прати топката в краката на Политано, който беше точен от малък ъгъл. Шчесни коства победа на тим си и в първия мач от сезона срещу "Удинезе".

Уестън Маккени беше близо до гол за "Ювентус", но топката мина покрай вратата. Инсиние и Фабиан Руис пропуснаха шансове за "Наполи". Домакините стигнаха до втори гол след поредната грешка на играч на "Ювентус". Мойс Кийн не се ориентира добре след изпълнение на корнер и прати топката към своята врата. Шчесни я изби, но Калиду Кулибали беше точен отблизо за 2:1.

Дневник