По-малко от две минути - толкова траеше първият мач на Ивендър Холифийлд след изненадващото му завръщане на ринга. Четирикратният световен шампион в тежка категория се изправи срещу срещу бившия шампион в лека тежка категория в UFC Витор Белфорт и загуби след технически нокаут 11 секунди преди края на първия рунд.

Реламентът на мача между 58-годишния Холифийлд и Белфорт (44 г.) беше осем рунда по две минути. Срещата обаче продължи само 1.49 минути.

За последно легендарният боксьор имаше мач през 2011 г., когато американецът победи Брайън Нилсен от Дания с технически нокаут. Въпреки това спортната комисия на Флорида му разреши да се качи отново на ринга.

Поражението е 11-о за Холифийлд, като за трети път той губи с нокаут, американецът има общо 44 успеха, а два негови мача са завършвали наравно.

В хода на първия рунд Холифийлд три пъти падаше на земята. Първият път това се случи след опит за ляво кроше и не беше отчетено като нокдаун, въпреки че 58-годишният боксьор се свлече между въжетата. След това бразилският му съперник го намери с комбинация и го прати на пода само 36 секунди преди гонга.


Холифийлд се изправи, но последва нова серия удари от Белфорт преди реферът да спре срещата 11 секунди преди края на първия рунд.

Дневник