Мъжкият национален отбор по волейбол на България отпадна от европейското първенство след загуба в осминафиналите от Германия. Българските волейболисти отстъпиха с 1:3 (14:25, 25:18, 19:25, 22:25).

Във второ поредно европейско първенство България отпадна още в първия кръг на елиминациите, както и през 2019 г.

Българският тим игра много слабо в първата част и единствено във втората превъзхождаше съперника си. В големи периоди от срещата тимът, воден от Силвано Пранди нямаше отговор на германската атака. Българите не се възползваха и от факта, че германците допуснаха повече от 30 грешки при начален удар.

В четвъртфиналите Германия ще играе с Италия, който победи Латвия с 3:0.

България завършва с три победи, постигнати в груповата фаза, както и три поражения. Като геймово съотношение играчите на Пранди приключват с 11:12.

За България Цветан Соколов и Алекс Грозданов отбелязаха по 7 точки, Мартин Атанасов завърши с шест, а Тодор Скримов с пет. За Германия Гьорг Грозер отбеляза 12, Мориц Карлитцек 11, а Антон Бреме - десет.

След много слаб първи гейм, в който Германия поведе с 10 точки и нямаше проблеми да поддържа разликата, България се събуди във втората част. В нея влизането на центъра Стефан Чавдаров даде резултат и българите изравниха след 25:18.

Последва нов добър гейм за Германия, а в четвъртата част България водеше преди да се стигне до пет поредни неуспешни атаки и срив. След него германците се възползваха и обърнаха в своя полза.

Дневник