Манчестър юнайтед" започна с грешна стъпка участието си в Шампионската лига през този сезон. "Червените дяволи" загубиха с 1:2 като гост на "Йънг Бойс" в мач от група F. Тимът на Оле Гунар Сослкяр допусна обрат, въпреки че водеше след първата част.

Кристиано Роналдо вкара за "Юнайтед" през първата част, но Николас Нгамалеу изравни. Резултатът беше повлиян от изгонване на Аарън Уан-Бисака за "Юнайтед" още преди почивката, както и вялата игра на гостите през вторите 45 минути.

Победният гол вкара Джордан Сиебачеу в четвъртата минута на добавеното време.

Двубоят започна добре за тима на Оле Гунар Солскяр, който поведе още в 13-ата минута. Тогава Роналдо се възползва от подаване на Бруно Фернандеш и засече топката в мрежата.

След попадението на "червените дяволи" домакините заиграха по-добре и създадоха няколко опасни положения. В основата им беше Кристиан Фаснахт, който няколко пъти стреля към вратата на Давид Де Хеа. Играчите на "Йънг Бойс" отправиха общо девет удара през първото полувреме.

Ситуацията на "Юнайтед" се усложни в 35-ата минута, когато Аарън Уан-Бисака беше изгонен с директен червен картон за опасно влизане срещу съперник.


След паузата гостите от Англия опитаха да пазят аванса си, а Солскяр подходи дефанзивно, пускайки трети централен защитник в лицето на Рафаел Варан. Това обаче само улесни домакините, които усилиха натиска си и заиграха трайно пред вратата на Де Хеа.

В 66-ата минута защитата на "червените дяволи" се пропука и Нгамалеу изпревари Варан, за да прати топката във вратата - 1:1.

До края на двубоя действията се водеха изцяло в полето на "Юнайтед". Гостите се прибраха плътно в защита, а "Йънг Бойс" потърси победата, която дойде в добавеното време. Резервата Джеси Лингард сбърка, връщайки топката към вратаря Сиебачеу я открадна и вкара без проблем.


В същия час се изигра и мач от група G, като в него "Севиля" и "Залцбург" завършиха 1:1. Срещата влезе в историята на Шампионската лига, след като през първата част бяха отсъдени рекордните четири дузпи. Три от тях бяха за гостите от Австрия, които изпуснаха две.

Лука Сучич вкара за "Залцбург" в 21-ата минута, а Иван Ракитич изравни с друг точен изстрел от бялата точка в 42-ата.

Дневник