В повторение на финалите от 2005 и 2007 г. "Ливърпул" приема "Милан" в един от най-интересните мачове в груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима се изправят един срещу друг тази вечер от 22 часа на стадион "Анфийлд".

Двубоят ще отбележи и завръщането на "Милан" в Шампионската лига. "Росонерите" не са играли в турнира от сезон 2013-2014, когато стигнаха до осминафиналите.

Съперниците влизат в срещата в отлична форма, като са непобедени от началото на сезона. "Ливърпул" има 10 точки от четири кръга във Висшата лига и дели върха с "Манчестър юнайтед", "Челси", и "Евертън". "Милан" е безапелационен в калчото с три победи в три мача и голова разлика 7:1.

"Росонерите" обаче ще бъдат без звездата си Златан Ибрахимович, който пропуска срещата заради травма.

В друг много интересен мач "Интер" е домакин на "Реал" (Мадрид). Двата тима бяха в една група и през миналия сезон, като "Реал" постигна две победи (3:2 в Мадрид и 2:0 в Милано), а "нерадзурите" завършиха последни в потока си.

Този път "Реал" ще бъде без ключови фигури заради контузии. От "Интер" пък изразиха намерение да спрат белите. "Мачовете от миналия сезон са минало и ние не трябва да гледаме към тях. Те могат да са ценни единствено да не се допускат стари грешки", каза треньорът Симоне Индзаги преди двубоя.

С интерес се очакват и срещите в група А на турнира. ПСЖ гостува на "Брюж" в европейския дебют на Лионел Меси с екипа на парижани. Аржентинецът пропусна последната среща в Лига 1, но отпътува с ПСЖ за Белгия. Заради различни проблеми обаче треньорът Маурисио Почетино не може да разчита на девет играчи.

В другата среща от групата "Манчестър сити" е домакин на "РБ Лайпциг".

Телевизионна програма
19.45 ч. "Бешикташ" - "Борусия" (Дортмунд), пряко по bTV Action
19.45 ч. "Шериф" - "Шахтьор" (Донецк), пряко по Ring
22 ч. "Ливърпул" - "Милан", пряко по bTV Action
22. ч. "Иинтер" - "Реал" (Мадрид), пряко по Ring

Дневник