Пет гола и куп интересни моменти белязаха дербито от група В в Шампионската лига между "Ливърпул" и "Милан". Червените се наложиха с 3:2 на своя "Анфийлд", като сами си създадоха трудности и победата им не беше толкова сигурна.

"Ливърпул" поведе още в деветата минута след гол на Фикайо Томори, но "Милан" обърна още до почивката с два бързи гола - Анте Ребич в 42-ата и Брахим Диас в 44-ата минута. След паузата Мохамед Салах се разписа в 49-ата, а Джордан Хендерсън донесе успеха на своя тим в 69-ата минута.

Първата част на "Анфийлд" мина под тоталното надмощие на домакините. Те поведоха рано, като удар на Трент Александър-Арнолд от малък ъгъл се отклони в тялото на Томори и влетя в мрежата. Попадението беше зачетено като автогол.

Само пет минути след гола мърсисайдци получиха и дузпа заради игра с ръка на Исмаел Бенасер. От бялата точка Салах заложи на силата и стражът Менан отрази изстрела му.

Въпреки че имаха повече от дузина ситуации червените се озоваха в ролята на догонващи още преди почивката. "Милан" нанесе двоен удар с попадения в 42-ата и 44-ата минута. Първо Анте Ребич завърши с удар в далечния ъгъл, а след това при бърза контраатака Диас добави на празна врата.

И в двата случая "Ливърпул" действаше много лековато в защита.

Втората част започна с още един гол за "Милан", но той беше отменен заради засада. След това "Ливърпул" вдигна оборотите и бързо успя да изравни. Салах се възползва от грешка на вратаря на "росонерите" и вкара от близка дистанция.

В 69-ата минута капитанът Хендерсън вкара изключително попадение. Топката беше изчистена след корнер и попадна на десния му крак, като без подоготовка английският халф я прати в мрежата с топовен шут.

В останалите седем мача от програмата на турнира паднаха общо 23 гола. В най-резултатната среща "Манчестър сити" надви "РБ Лайпциг" с 6:3 на своя "Етихад", а "Аякс" разгроми "Спортинг" с 5:1. Изненадваща грешка допусна ПСЖ, който стигна само до 1:1 като гост на "Брюж", въпреки че разчиташе на Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар.

По-големият проблем за парижани се оказа травма на Мбапе, който напусна принудително.

В група D "Реал" (Мадрид) победи "Интер" с 1:0 като гост с гол на Родриго в 89-ата минута. Голямата изненанда поднесе дебютантът "Шериф" (Тираспол), който надви "Шахтьор" с 2:0.

Дневник