Лудогорец" взе точка при гостуването си на "Мидтиланд" на старта на груповата фаза в Лига Европа. Визитата на българския шампион в Дания се оказа много тежка, като "Лудогорец" получи ранен гол, а освен това двама ключови играчи получиха контузии.

Густав Исаксен се разписа за "Мидтиланд" в третата минута, но Кирил Десподов беше точен в 32-ата. Голмайсторът на шампионите не успя да доиграе двубоя заради контузия. Преди него принудително терена напусна и капитанът Антон Недялков.

За 90 минути "Лудогорец" отправи само един точен удар и общо три през цялото време. След почивката българският тим завърши с нула удари и само 36% притежание на топката.

В другата среща в група F "Цървена звезда" победи "Брага" с 2:1 в Белград и оглави потока.

Българският шампион беше без треньора си Валдас Дамбраускас, който не замина за Дания, а в сряда вечер стана ясно, че е заразен с коронавирус.

Срещата не започна добре за "Лудогорец", който още в третата минута се озова в ролята на догонващ. Евандер центрира остро топката от левия фланг, Густав Исаксен нахлу в наказателното поле и изпреварвайки Антон Недялков, прати топката с глава в мрежата.

До 25-ата минута "Лудогорец" срещаше големи трудности с изнасянето на топката. Българският тим действаше бавно и подавайки си основно по ширината на терена. Едва след преполовяване на първата част футболистите на Станислав Генчев успяха да пренесат играта по-напред.


В 32-ата минута "Лудогорец" успя да изравни с голяма доза късмет. След рикошет топката стигна до Десподов, той я пое и след шпагат я плъзна под плонжа на датския вратар - 1:1.

През второто полувреме "Лудогорец" се прибра трайно в своята половина, а освен че трябваше да се брани се наложи да се справя и с други проблеми. В 54-ата минута капитанът Недялков напусна заради контузия, а само шест минути по-късно терена напусна и Кирил Десподов.

В следващите минути "Мидтиланд" притисна българския състав, а в 64-ата минута Кристиан Кахлина показа рефлекс и отрази опасен удар на Шисто.

Заключителните минути бяха още по-тежки за "Лудогорец". Топката рядко напускаше половината на българския шампион и дори наказателното му поле. Кахлина имаше доста работа, докато в офанзивен план гостите не направиха почти нищо.

След две седмици (30 септември) българският шампион приема "Цървена звезда" в Разград.

Дневник