Пума" се извини на привържениците на "Борусия" (Дортмунд) за дизайна на екипа, с който отборът игра при победата с 2:1 срещу "Бешикташ" в Шампионската лига.

Третият екип беше представен преди мача, а подобно на други тимове, които работят с "Пума", е без клубната емблема, която е сложена само като фон, и с голям надпис с името на отбора и спонсора. Дизайнът беше критикуван още при представянето на подобни фланелки на десет други клуба през август, начело с "Манчестър сити", "Милан" и "Валенсия".

Феновете на "Борусия" (Дортмунд) изобщо не харесаха решението, а изпълнителният директор на компанията Бьорн Гулден, който е бивш футболист, се извини.

"Съжаляваме за реакцията на феновете и искаме да им се извиним. Критиките им са свързани с това, че липсва емблемата на клуба, която е вградена няколко пъти във фона, но не е подчертана", заяви Гулден.

Според "Билд" от самия клуб са опитали да отпечатат емблемата си до името на клуба. Това обаче трудно може да се види с просто око. "Борусия" няма право да сложи допълнително емблемата, тъй като дизайнът на фланелката е одобрен предварително от УЕФА.

Гулден обеща, че подобно нещо няма да се повтаря в бъдеще.

"Наистина взехме присърце реакцията на запалянковците и ще я имаме предвид при бъдещите фланелки, точно както сме го правили в миналото", допълни изпълнителният директор.

Дневник