Организаторите на "София оупън" се надяват да има зрители на мачовете от тенис турнира в "Арена Армеец" от 26 септември до 3 октомври. Според последната заповед на министерството на здравеопазването заради мерките за коронавируса спортните събития на закрито ще се провеждат без фенове до 30 октомври.

През миналата година беше направено изключение специално за турнира, въпреки че и тогава имаше ограничения.

"Ние вярваме, че страхотната тенис публика отново може да бъде за пример - за спазване на всички противоепидемични мерки, задължително носене на предпазна маска в залата, дистанция от поне две седящи места един от друг при ограничен капацитет на съоръжението. Поведение, което вие вече демонстрирахте през 2020. Искрено се надяваме, че необходимите разрешения ще бъдат дадени и ще имате възможност да се наслаждавате на живо на тениса на най-високо ниво, демонстрирайки отново, че сте модел за подражание", се казва в съобщение от турнира, публикувано във "Фейсбук".

Организаторите допълват, че са "напълно подготвени за изпълнението на всички задължителни мерки" и са готови за пускането на билети в продажба.

Дневник