"Славия" затвърди отличния си старт на сезона и победи шампиона "Лудогорец" в един от най-интересните мачове от осмия кръг в първенството. Белите се наложиха с 1:0 на своя стадион в квартал "Овча купел", а единственото попадение отбеляза Тони Тасев.

Крилото се разписа в 48-ата минута след изстрел от около 30 метра.

Във втори пореден кръг белите спират един от фаворитите за титлата, след като преди седмица завършиха наравно с ЦСКА. Освен това "Славия" отново игра с човек по-малко, като срещу "Лудогорец" издържа в намален състав 32 минути.

С победата белите събраха 17 точки, изравнявайки се на върха в таблицата с "Ботев" (Пловдив). "Лудогорец" е трети с 15 точки, но има и два мача по-малко. Загубата е първа за шампионите, които бяха в серия от пет поредни успеха и бяха допуснали само две попадения.

Треньорът на "Славия" Златомир Загорчич заложи на много млади футболисти, включително и дебютанти. Въпреки това тимът му игра добре. Шампионите също бяха в много променен състав.

След като в първата част "Лудогорец" доминираше, а "Славия" не успя да отправи нито един точен удар, белите поведоха в 48-ата минута. Тони Тасев стреля от около 30 метра и изненада вратаря Серджио Падт.

Само десет минути по-късно белите останаха и с 10 човека. Мартин Георгиев, който играеше първия си мач като титуляр, извърши опасно нарушение срещу Бернард Текпетей. Първоначално бранителят получи жълт картон, но след намесата на технологията за повторения, реферът Ивайло Стоянов промени решението си и го изгони.

Дори и в намален състав "Славия" беше по-опасният тим на терена. Белите създадоха още няколко положения - Радослав Кирилов удари греда, а веднъж и вратарят на "Лудогорец" трябваше да се намесва решително.

За 90 минути шампионите от Разград нямаха толкова чисти положения за гол, въпреки натиска си и предимството във владението на топката.

Дневник