Първият мач на Лионел Меси пред феновете на ПСЖ на "Парк де Пренс" завърши без гол, въпреки че парижани спечелиха. Тимът се наложи с 2:1 в сблъсъка с "Лион", като победата дойде в добавеното време на двубоя.

Гостите от "Лион" поведоха с гол на Лукас Пакета в 54-ата минута, но 12 по-късно Неймар изравни от дузпа. Мауро Икарди вкара победното попадение в третата минута на продължението след подаване на Килиан Мбапе.

Меси остана на терена 76 минути, преди да бъде заменен от Ашраф Хакими. Аржентинецът не остана доволен от смяната си, като камерите уловиха реакцията му и хладния поздрав с треньора Маурисио Почетино.

"Прецених да го сменя, за да го предпазя от контузия. Предстоят ни важни мачове и трябва да сме сигурни, че той ще е на линия. Това решение беше за доброто на отбора. Понякога действията на треньора се харесват на играчите, друг път - не. Всички знаят, че разполагаме с велики футболисти, затова и отговорността е голяма. Говорих с Меси и той каза, че всичко с него е наред. Няма никакъв проблем", коментира Почетино.

Откакто се присъедини към парижани, Меси все още не е отбелязал гол.

Преди двубоя треньорът на тима заяви, че е "нужно време Меси, Неймар и Мбапе да се сработят".

Дневник