Българският женски отбор се класира четвърти на европейско първенство по футбол за хора в неравностойно положение European Life Goals Games 2021. "Отборът на надеждата" отстъпи с 3:5 срещу домакина Нидерландия в мача за бронзовите медали.

Организаторите на обществено значимото събитие изтъкват, че целта е хората в неравностойно положение да бъдат приобщени чрез спорта. Общо над 400 души участваха, като имаше състезания по футбол, баскетбол, кикбокс, капоейра и др.

Във футболната надпревара при жените се включиха 13 състава. Българският отбор зае второто място в група Б след четири победи и една загуба.

В полуфиналите съставът отстъпи с 1:6 срещу Дания. В мача за бронза българките опитаха да направят обрат, след като изоставаха с 0:3 срещу Нидерландия, но не успяха.

Всичките седем състезателки в българския отбор са израснали в институции или все още живеят в тях. Четири от тях са настанени във възпитателното училище - интернат в плевенското село Подем. Треньор на отбора е Ива Радкова.

Мъжкият "Отбор на надеждата" стана пети, след като в мачовете за разпределение на местата от пето до осмо спечели с 11:4 срещу Нидерландия и с 3:2 срещу Австрия.

Дневник