Носителят на Купата на Лигата "Манчестър сити" и "Ливърпул" се класираха на осминафиналите в турнира. Двата тима постигнаха очаквани победи, като "гражданите" разгромиха "Уикъмб" с 6:1, а червените надвиха "Норич" с 3:0.

Голямата изненада дойде в Лондон, където "Куинс парк рейнджърс" елиминира "Евертън". В редовното време срещата завърши 2:2, а след седем точно изпълнени дузпи от двата отбора Том Дейвис сгреши от 11-те метра и "карамелите" отпаднаха.


"Сити" нямаше никакви проблеми срещу "Уикъмб", въпреки че съперникът от Лига 1 поведе с гол на Брандън Халнан в 22-ата минута. След това Кевин де Бройне (29), Рияд Марез (43) и Фил Фоудън (45) обърнаха резултата. След почивката се разписаха Феран Торес, още веднъж Марез и младият Коул Палмър.

"Доволен съм от срещата, видях много млади играчи и такива, които се завръщат след контузии. Мачът беше важен за Де Бройне, който още се нуждае от време, за да навлезе в оптимална форма. За него това е като предсезонна подготовка след толкова травми", коментира Пеп Гуардиола.

"Ливърпул" елиминира елитен съперник, като срещата с "Норич" не беше толкова лесна. Червените поведоха след само четири минути, когато Такуми Минамино се разписа, но в края на първата част Христос Цолис пропусна дузпа за "канарчетата".

В 50-ата минута Дивок Ориги вкара и даде спокойствие на "Ливърпул", а крайният резултат оформи Минамино с второто си попадение в 80-ата минута.

Дневник