Барселона" продължи колебливия си ход и взе само точка от гостуването си на "Кадис". Каталунците стигнаха до нулево равенство.

Те остават седми с девет точки, като са на седем от водача "Реал" (Мадрид), но са и с мач по-малко. Това е второ поредно равенство за отбора след трудно измъкнатата точка срещу "Гранада" у дома.

Колебливото представяне доведе до въпроси за бъдещето на отбора и на треньора Роналд Куман. Медиите в Испания вече видяха обтягане на отношенията между него и президента Жоан Лапорта.

Предизвикателствата около Куман се увеличиха и заради изгонването му. В последните секунди той беше отстранен заради недоволство към четвъртия съдия за това, че главният рефер не е видял, че на терена има две топки. "В тази страна те гонят за нищо", каза Куман, който няма да може да води отбора си в мача с "Леванте" на "Камп ноу" в неделя.

"Барселона" изигра колебливо двубоя, като беше допълнително затруднен в 65-ата минута. Тогава Франки де Йонг получи втори жълт картон и беше отстранен. През второто полувреме "Кадис" отправи цели 13 удара, но не успя да вкара. "Барселона" завърши срещата с два точни удара.

Дневник